Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

 ΤΡΙΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις λέγουσιν ότι οι των Ελλήνων σοφοί και πρώτοι των αιρεσιαρχών, οι παρά των επτά αγίων και καθολικών συνόδων, και παρά πάντων των εν Ορθοδοξία λαμψάντων πατέρων αναθέματι καθυποβληθέντας, ως αλλότριοι της καθολικής εκκλησίας δια την εν λόγοις αυτών κίβδηλον και ρυπαράν περιουσίαν κρείττονες εισι κατά πολύ, και ενταύθα και εν τη μελλούση κρίσει, και των ευσεβών μεν και ορθοδόξων ανδρών, άλλως δε κατά πάθος ανθρώπινον ή αγνόημα πλημμελησάντων ανάθεμα (α')».

Μετάφραση:
Σε όσους λένε ότι είναι καλύτεροι κατά πολύ οι σοφοί των ΕΛΛΗΝΩΝ και οι πρωτοστάτες στις αιρέσεις, στους οποίους οι επτά άγιες και Καθολικές Σύνοδοι και όλοι οι Πατέρες που έλαμψαν μέσα στην Ορθοδοξία τους επέβαλαν ανάθεμα, ως ξένους στην Καθολική Εκκλησία, καθώς πλεόνασαν τα ψεύτικα και βρόμικα λόγια τους και εδώ και στη μέλλουσα κρίση, και σε κείνους που είναι ευσεβείς και ορθόδοξοι, αλλά αμάρτησαν από ανθρώπινο πάθος ή από άγνοια, ΑΝΑΘΕΜΑ!
Σ’ αυτόν τον αναθεματισμό, χαρακτηριστικό είναι ότι “αυτοί οι θεομπαίχτες που πουλούν τον Χριστό με το δράμι” -ξέρετε, ποιος το είπε αυτό- αποκαλούν και διαγράφουν με μιας όλους τους σοφούς των Ελλήνων (Πλάτωνα, Αριστοτέλη και λοιπούς) σαν “αιρετικούς”, προσφιλής κατηγορία -ό,τι δεν τους κάνει το χατήρι είναι αιρετικό- και αναγάγουν τους εαυτούς τους γνήσιοι φαρισαίοι Εβραίοι, “λαμπερούς” και φωτεινούς! Θεία κωμωδία, πραγματικά! Κι εδώ, τους πρέπει το δικό τους ευαγγελικό, «Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»! Αποκαλεί και πάλι ο αναθεματισμός “βρώμικα λόγια” όλες τις σοφίες των προγόνων μας, και περιμένει στην… καταραμένη “Δευτέρα Παρουσία”, θαντασίωση για χαχόλους και κάφρους, να απολαύσει “τα ουρί του Παραδείσου” ο πιστός, τα όποια όμως, όσο ζούσε ο ηλίθιος, τα… πέταξε στις γάτες!
ΠΡΟΣΟΧΉ!.. Δεν καταφερόμεθα εις εναντίον κανενός την πίστη. Μπορεί ο καθένας να πιστεύει ότι θέλει. Αφού μυαλό έχει, κρίση έχει, γνώσεις έχει(;). Επομένως, εμάς δεν μας πέφτει λόγος! Η εναντίωσή μας πάντα, είναι κατά του “Αγρίου Παπαδαριού”, του “Μαυροφούστανου” και μαυροχαχαλιασμένου -μαύρο απέξω, μαύρο κι από μέσα- του “Καταραμένου Ιερατείου”, και πριν, και μετά, και πάντα!


ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις τα ελληνικά διεξιούσι μαθήματα, και μη δια παίδευσιν μόνον ταύτα παιδευομένοις, αλλά και ταις δόξαις αυτών ταις ματαίαις επομένοις, και ως αληθέσι πιστεύουσι και ούτως αυταίς ως το βέβαιον εχούσαις εγκειμένοις, ώστε έτερους ποτέ μεν λάθρα, ποτέ δε φανερώς ενάγειν αυταϊς και διδάσκειν ανενδοιάστως ανάθεμα (α')».

Μετάφραση:
Σε όσους αποδέχονται τις διδασκαλίες των Ελλήνων και δεν τις σπουδάζουν μόνο για μόρφωση, αλλά ακολουθούν και τις ιδέες τους τις μάταιες και τις πιστεύουν ως αληθινές, και μάλιστα ωσάν αυτές να περιέχουν τη βεβαιότητα, και επιμένουν να παρασύρουν σ' αυτές άλλοτε κρυφά και άλλοτε φανερά και να τις διδάσκουν χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ΑΝΑΘΕΜΑ!
Εδώ πραγματικά είναι για γέλια! Ή για κλάματα! Όπως το πάρει κάποιος. Ενώ
δέχονται ως μόρφωση τις “Ελληνικές διδασκαλίες”, στη συνέχεια τις δίνουν μια κλωτσιά, και αρχίζουν τα “άρες μάρες κουκουνάρες”! Να σημειωθεί όλως ιδιαιτέρως, πως αυτές τις διδασκαλίες με προβατόσχημο μανδύα, ενσωμάτωσαν και τύλιξαν με δικά τους σελοφάν αυτοί οι “τραγο-πατέρες”, χωρίς ίχνος τσίπας και ντροπής, την καπηλεύτηκαν άγρια, όπως καπηλεύτηκαν και την σημαία, το λάβαρο των Παλαιολόγων που βλέπετε να κυματίζει ξεδιάντροπα και προσβολή στις σημερινές εκκλησίες μας, παριστάνοντας και τα μυσίρκα, ότι είναι συνεχιστές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας! Αυτήν που πρόδωσαν τελευταίοι ελεεινοί άθλιοι προδότες, “κάλλιο να δούμε τούρκικο φέσι στην πόλη, παρά την παπική τιάρα”! Τελικά, καπελώθηκαν και τα δυο! Και το τούρκικο φέσι -τους κατέσφαξαν μέσα στην Αγιά Σοφία που σήμερα είναι τζαμί- και την παπική τιάρα. Οι καθολικοί σήμερα στον κόσμο είναι υπέρ-περισσότεροι από τους ορθοδόξους, ή και αυτοί που είναι ορθόδοξοι, ο καθένας τραβάει το μακρύ του και το κοντό του! Ποιος είναι πιο… ορθόδοξος από τον άλλο!

ΠΕΜΠΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις μετά των άλλων μυθικών πλασμάτων, αφ' εαυτών και την καθ' ημάς κλίσιν μεταπλάττουσι, και τάς πλατωνικάς ιδέας ως αληθείς δεχομένοις και ως αυθυπόστατο την ύλην παρά των ιδίων μορφούσθαι λέγουσι, και προφανώς διαβάλλουσι το αυτεξούσιον τον Δημιουργού, τον από του μη όντος εις το είναι παραγαγόντος τα πάντα, και ως ποιητού πάσιν αρχήν και τέλος επιτιθέντος εξ-ουσιαστικώς και δεσποτικώς ανάθεμα (α')». 

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Σε όσους με δική τους πρωτοβουλία, μαζί με τα άλλα μυθικά πλάσματα, διαστρεβλώνουν τα της δημιουργίας του ανθρώπου και δέχονται ως αληθινές τις ΠΛΑΤΩΝΙΚΕΣ ιδέες, και ισχυρίζονται ότι οι ίδιοι από μόνοι τους διαμορφώνουν άποψη, και προφανώς αμφισβητούν την απόλυτη εξουσία του Δημιουργού, ο οποίος από την ανυπαρξία έφερε στην ύπαρξη τα πάντα, και ως Ποιητής έθεσε σε όλα αρχή και τέλος με τη δύναμη του εξουσιαστή και Δεσπότη, ΑΝΑΘΕΜΑ!

Σ’ αυτόν τον αναθεματισμό, βλέπουμε μια κατά μέτωπον επίθεση  κατ’ ευθείαν στον Πλάτωνα, τον οποίο δεν αντέχουν, τους χαλάει το γλυκό, θέλουν τις δικές τους εβραίικες σαχλαμάρες για την δημιουργία του κόσμου ή του ανθρώπου, και όχι τις πλατωνικές, αριστοτελικές, που είναι παραδεκτές από όλες τις επιστήμες. Δηλαδή, σύμπασα την επιστημονική κοινότητα, του σύμπαντος κόσμου!
Να πούμε ότι τα τέσσερα στοιχεία της δημιουργίας κατά τον Πλάτωνα, είναι: Γη, Ύδωρ, Αήρ και Πυρ. Όλα τα άλλα χημικά που ξέρουμε, είναι συμπληρωματικά αυτών.
Στα τέσσερα αυτά στοιχεία του δασκάλου του ο Αριστοτέλης πρόσθεσε και τον αιθέρα (αιθήρ). Την Πεμπτουσία! Την οποία πολλοί ταυτίζουν -το δέχομαι κι εγώ αυτό- με την ψυχή. Για όλα τα έμψυχα όντα.
Στον αντίποδα, η Εβραιοχριστιανική μασονία, αφού έκλεψε την “Γη” και το “Νερό” του Πλάτωνα, τον “Αιθέρα” του Αριστοτέλους, έπλασε τον άνθρωπο “κατ’ εικόνα και ομοίωση”... του ίδιου του μαυροχάχαλου παπαδαριού!
Δεν είναι χάρμα; 

*/*

ΈΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌΣ ΔΙΚΌΣ ΜΟΥ:
Είδατε πουθενά στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, να αυτοαποκαλούνται οι σοφοί μας “Πατέρες μας”; Το “Άγριο Παπαδαριώ” γιατί το κάνει;

ΚΑΙ,
Κάτι που δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό πιθανώς, κανενός χριστιανού ορθόδοξου που  θα αυτο-καταριέται την Κυριακή τον εαυτό του! Εξαιρώ τους “Αγρίους”, γιατί αυτοί το ευχαριστιούνται κιόλας, αφού κανένας ΔΕΝ νοιώθει Έλληνας!
Τις ίδιες κατάρες, θα αναπέμπουν επί των κεφαλών ημών, και όλες οι άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες της Ευρώπης, Βουλγαρικές, Ρώσικες, Ουκρανικές, Σερβικές, αλλά και Γεωργιανές, Ροδαισιανές, Συριακές, και ότι σχέση έχει στον κόσμο με “Ορθοδοξία”!
Μάλιστα, όλα αυτά τα κράτη, πιθανώς να αναρωτιούνται και να γελούν,
“Μα είναι τόσοι ηλίθιοι αυτοί οι Έλληνες, ώστε να καταριούνται τους εαυτούς τους;”!
Συγγνώμην, αλλά τέτοια Ορθοδοξία, να μου λείπει! Μην γράψω τίποτα άλλο, γιατί τα πήρα πάλι στο κρανίο! 

Σας την χαρίζω!