Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟΙ "ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΙ", ΑΥΡΙΟ "ΚΥΡΙΑΚΉ ΤΗΣ ΜΙΣΣΑΛΟΔΟΞΊΑΣ"!

ΕΚΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις δεχομένοις, και παραδίδουσι τα μάταια και ελληνικά ρήματα, ότι τε προύπαρξις εστί των ψυχών, και ουκ εκ τον μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, οτι τέλος εστί της κολάσεως η αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και διά των τοιούτων λόγων την βασιλείαν των ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ην αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ό Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, και παρέδοτο και διά πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν οτι και η κόλασις ατελεύτητος και ή βασιλεία αΐδιος, διά δε των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένοις γινομένοις ανάθεμα (γ')».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Σε όσους δέχονται και διαδίδουν τις μάταιες αντιλήψεις των ΕΛΛΗΝΩΝ, και ότι οι ψυχές προϋπήρχαν και ότι δεν προήλθαν ούτε προέκυψαν από την ανυπαρξία τα πάντα και ότι ήρθε το τέλος της κολάσεως από τη στιγμή που δημιουργήθηκε και η κτίση και το ανθρώπινο είδος, και διαδίδουν με τέτοια λόγια ότι η Βασιλεία των Ουρανών έχει τελείως καταργηθεί και εκλείψει, την οποία και ο ίδιος ο Χριστός και Θεός μας δίδαξε ως αιώνια και ακατάλυτη, παρέδωσε και εμείς από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη παραλάβαμε ότι και η Κόλαση είναι ατέλειωτη και η Βασιλεία παντοτινή, καταστρέφουν με τέτοια λόγια και τους εαυτούς τους και προξενούν σε άλλους αιώνια καταδίκη, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!


Εδώ το ανθελληνικό μένος των Ελλήνων (χριστιανών) κατά των… κεφαλών τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αγγίζει την πραγματική και καθαρή τρέλα!
Η σοφία των Ελλήνων υποβαθμίζεται σε “μάταιες αντιλήψεις” τόσο μάταιες, ώστε στη συνέχει και στο πέρασμα των  αιώνων, αυτές θα χτίσουν στην ουσία, και θα αποκαλύψουν, όλων τον υπαρκτό μας κόσμο, τόσο στη γη, όσο και στο διάστημα!
Δηλαδή, τα Μαθηματικά και η Γεωμετρία (Θαλής και υπόλοιποι), η Αστρονομία (από Αρίσταρχο μέχρι Υπατία), η Γεωγραφία (Στράβων και Σκύλαξ οι πιο αντιπροσωπευτικοί), η Ποίηση (Όμηρος, Ησίοδος οι πρώτοι), η Λυρική ποίηση, το Θέατρο και το Δράμα (Οι τρεις μεγάλοι μας τραγικοί, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, αλλά και οι κωμικοί) η Ιατρική (Ασκληπιός, Ιπποκράτης), η Αρχιτεκτονική (Φειδίας και Ικτίνος), η Γλυπτική (Πραξιτέλης, Μύρων, Παιώνιος, Σκόπας κ.α.) η Μουσική (Πυθαγόρας), η Ναυπηγική (Άργος), η Οικοδομική (Παρθενών), και η Φιλοσοφία μας (Σωκράτης, Πλάτων, Αριστοτέλης), ότι έχει σχέση με την αντίληψη των 5 αισθήσεών μας που ανακαλύφθηκαν και καλλιεργήθηκαν αποκλειστικά και μόνον από τους Έλληνες, είναι  “μάταιες αντιλήψεις”, ενώ γι αυτούς “ευφυείς” είναι, ο Χριστός που γεννήθηκε “ασύλληπτος”, η παρθένος Μυριάμ (που γκαστρώθηκε με τον κρίνο), η Παλαιά (το εβραϊκό Ταλμούδ, Τορά) και η Καινή Διαθήκη (αμόρφωτοι απόστολοι και “άγριοι” πατέρες, ολίγον μαύρης μαγείας), μαζί με την Κόλαση και τον Παράδεισο, είναι το ΠΑΝ!

ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Έτι, τοις φρονούσι και λέγουσι κτιστήν είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος, ως κτιστήν εκ τούτου πάντως και αυτήν την θείαν ουσίαν αναγκαξομένοις δοξάζειν. Κτιστή γαρ κατά τους Αγίους ενέργεια, κτιστήν δηλώσει και φύσιν άκτιστον δέ, άκτιστον χαρακτηρίζει ουσίαν. Καντεύθεν ήδη κινδυνεύουσι εις θείαν παντελή περιπίπτειν, και την ελληνικήν μυθολογίαν και την των κτισμάτων λατρείαν, τη καθαρά και αμώμω των χριστιανών πίστει προστριβομένοις, μη ομολογοϋσι δε κατά τας αγίας θεοπνεύστους θεολογίας, και το της Εκκλησίας ευσεβές φρόνημα, άκτιστον είναι πάσαν φυσικήν δύναμιν και ενέργειαν της τρισυπόστατου θεότητος ανάθεμα (γ')».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:
Σε όσους ακόμη φρονούν και λένε ότι κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη, αναγκάζονται ως εκ τούτου να δεχτούν ότι θεία ουσία είναι χωρίς άλλο εκ των υστέρων δημιουργημένη· γιατί αν εκ των υστέρων δημιουργημένη ενέργεια κατά τους Αγίους, θα φανερώσει ότι είναι εκ των υστέρων δημιουργημένη και η φύση. Αυτή όμως είναι άκτιστη, θα τη χαρακτηρίσει κανείς άκτιστη ουσία και εξ αυτού του λόγου και όσοι ζουν με την καθαρή και αμόλυντη χριστιανική πίστη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε πλήρη αθεΐα και να δεχτούν την ελληνική μυθολογία και τη λατρεία των δημιουργημάτων.
Σε όσους, άρα, δεν ομολογούν, σύμφωνα με τις θεόπνευστες θεολογικές ερμηνείες των Αγίων και το ευσεβές φρόνημα της Εκκλησίας, ότι είναι άκτιστη κάθε φυσική δύναμη και ενέργεια της τρισυπόστατης Θεότητας, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!

Εδώ, ειλικρινά, δεν βγάζω άκρη με τις ανοησίες και ασυναρτησίες περί “κτιστής” και “άκτιστης”, θυμήθηκα όμως χωρίς να το θέλω τον αξέχαστο και μοναδικό Χάρυ Κλην σε μια πρώτη του σάτιρά που έλεγε: “Χτιστή, ας πάω”! (Μυρμηγκόβαλα)
Βλέπω όμως προς το τέλος, να πνέει μένεα ο αναθεματισμός αυτή τη φορά  στην “Ελληνική Μυθολογία”, ίσως το καλύτερο κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού, στην “Θεογονία του Ησιόδου” δηλαδή, την οποία στην ουσία, αν εμβαθύνετε και στα δυο, “Θεογονία” και Εβραϊκή  “Γέννεση”, θα ανακαλύψτε ότι η “Γέννεση”, την έχει κατακλέψει! 


Και φθάσαμε στο κερασάκι της τούρτας, το καλύτερο και το πιο διαυγές κομμάτι από την “ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΗ”, ως προς τον μέγα διωγμό και την καταστροφή που υπέστη ο Ελληνικός πολιτισμός από την ξενόφερτη Εβραιογενή θρησκεία, το περιβόητο τροπάριο:
«Ναούς ειδώλων (=ελληνικούς) καθείλετε αθλούντες, και εαυτούς της Τριάδος θείους ναούς εδομήσασθε, αθλοφόροι κυρίου αγγέλων συνόμιλοι».

Δεν θα σας το μεταφράσω, γιατί θεωρώ ότι μπορείτε να το μεταφράστε μόνοι σας, και θα σας παραπέμψω στο φιλμάκι του Κώστα Γαβρά σχετικό με την καταστροφή του Παρθενώνος (μία ήταν η πραγματική παρθένος, η Αθηνά, και όλες οι άλλες, απλώς μυξοπαρθένες), αφού σας πω και από ιδία πείρα πλάι σε αρχαιολόγους και ανασκαφές, ότι όλες οι βυζαντινές και παλαιοχριστιανικές βασιλικές που οικοδομήθηκαν από το πρώιμο Βυζάντιο, οικοδομήθηκαν πάνω στα θεμέλια-ερείπια αρχαίων ναών (τα οποία καταχώθηκαν), με επιστέγασμα τον λεγόμενο και “Πανάγιο τάφο”, ο οποίος είναι χτισμένος πάνω στα ερείπια αρχαίου Ελληνικού ναού, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιου; Του Διός ή του Ποσειδώνος, βαριέμαι να το ψάξω!  

Με τις υγείες σας λοιπόν οι “ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΊ” αύριο, “Κυριακή της Μισαλλοδοξίας” όσοι πάτε στις εκκλησιές… Φορέστε και κανένα κράνος, καλό θα σας κάνει... Άλλο κακό να μη μας βρει…

Ναι, ρε μάγγα… Να μη μας βρει…
0, 26-32, 3-15… Και τα ορφανά!.. Σβούρα την!

Ευοί ευάν,  Έρρωσθε και Ευδαιμονείτε αδέρφια, όπου κι αν κατοικείτε, σ' αυτόν τον όμορφο πλανήτη μας!