Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

ΘΆΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΛΈΛΕΓΕΣ, ΖΉΤΩ ΟΙ... ΡΏΣΟΙ "ΓΙΑΜΝΆΓΙΑ"!

Αλήθεια; Ως πόσο ηλίθιος και ανθελληνικός, μπορεί να είναι, εν τη μεγίστη βλακεία του, ο “Ελληνικός” Τύπος;
Ο Λόγος για άρθρο που αναπαράγει με την σφραγίδα και του ΑΠΕ-ΜΠΕ, νέες γενετικές αποκαλύψεις τεραστίων “επιστημόνων” -στους οποίους μάλιστα υπάρχει και πληθώρα Ελλήνων του εξωτερικού... Τους ξέρετε τώρα, αυτούς που, ενώ έτρωγαν, έπιναν και κατέστρεφαν τζάμπα στα Ελληνικά πανεπιστήμια εδώ, στην Ελλαδίτσα μας, τα ΠΑΝΤΑ, αίφνης, όταν, επιτέλους, πήραν αυτό το άχρηστο πτυχίο από: απεργίες, βανδαλισμούς, καταλήψεις, καταστροφές, ισοπεδώσεις ορόφων σχολών και γραφείων, καύσεις κάδων απορριμμάτων στους δρόμους, μάχες με τα ΜΑΤ για “ψωμί-παιδεία-ελευθερία” και άλλα κουραφέξαλα, την κοπάνησαν εις την αλλοδαπήν, όπου χαίρουν άκρας εκτιμήσεως και υπολήψεως των συναδέλφων τους εκεί, οι οποίοι τους δέχθηκαν και με ανοιχτάς τας αγκάλας διάνοιες, επιστημονικά ούφο του μέλλοντος!


Είναι γεγονός ότι πάρα πολλές φορές “επιστήμονες” και “ιστορικοί” ξένων κρατών, η εμμονή και επιμονή τους να καταρρίψουν ή να καταστρέψουν κάθε τι το Ελληνικό στα Γράμματα και τις Τέχνες, την Ιστορία, φροντίζοντας πάντα να ντύσουν αυτήν την υποβολιμαία, και υπόπτως χρηματοδοτούμενη προσπάθεια με επιστημονικούρες έρευνες και ανακαλύψεις, οι οποίες από μακριά μυρίζουν ξένη ανθελληνική προπαγάνδα καμουφλαρισμένη, ή εντελώς ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα φανερή!
Διαβάζοντας κανείς μόνον τις πρώτες παραγράφους του άρθρου "Περί του γενετικού υλικού των Ελλήνων και άλλων λαών των Βαλκανίων, της ευρύτερης Ευρώπης, φέρει ακόμα και σήμερα γονίδια των «Γιαμνάγια», αρχαίας νομαδικής φυλής βοσκών με καταγωγή από τη σημερινή περιοχή της Ρωσίας”, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση και παραξενεύει, είναι, ποιοι είναι αυτοί οι “Γιαμνάγια”; Που έκαναν την εμφάνισή τους έτσι ξαφνικά, και γιατί από την περιοχή της σημερινής Ρωσίας;
Από την αρχαία Ελληνική Γραμματεία, και σ' αυτήν, δεν αναφέρεται πουθενά τέτοιος λαός και τέτοια ανθρώπινη φυλή στην σημερινή Ρωσία, ανατολικά του Αμαζονίου ή Τάναϊ ποταμού τότε, Δον ή Ντον σημερινή παραφθορά της λέξεως, κατοικούν οι Σκύθες, και δυτικά οι Αμαζόνες, σημερινή Ουκρανία. Να ληφθεί υπ' όψιν πως, τόσο οι Σκύθες όσο και οι Αμαζόνες, είναι άγνωστες λέξεις και ονομασίες στην Ρωσική Γραμματεία όλων των εποχών, και όπου αυτές εμφανίζονται, είναι κλεμμένες από την Ελληνική.
Οι Έλληνες είπαν τους σημερινούς Ρώσους (κι αυτό ξένη ονομασία, “κοκκινογένηδες” των Βίκινγκ) Σκύθες, και πέραν αυτών πιο ανατολικά, κατοικούσαν οι “Σαυρομάτες”, λόγω των ματιών τους που έμοιαζαν με σχισμές, μάτια ερπετών δηλαδή, οι Μογγόλοι και οι απόγονοί τους Κινέζοι.
Να πάμε τώρα και πριν της “Εποχής του Χαλκού”, στην οποία επικρατεί παντού το ελληνικό στοιχείο σύμφωνα με τον Όμηρο, ο οποίος πρώτη φορά κατονομάζει αυτούς τους λαούς-οικογένειες “Έλληνες”, τον λόγο έχουν οι Λέλεγες. Έπονται οι Πελασγοί, Κρήτες, Μυκηναίοι και ούτω καθεξής.
Αν βρείτε πουθενά την λέξη “Γιαμνάγια” στην Ελληνική Γραμματεία, εμένα να με κάνετε αρκούδα και να με χορεύεται στα πανηγύρια. Πιο αρχαία Γραμματεία από την Ελληνική στον κόσμο, ΔΕΝ υπάρχει. Η Γραφή είναι άγνωστη, οι Γλώσσες είναι άγνωστες, μιλούν βεβαίως, οι άνθρωποι, αλλά μιλούν όπως οι σημερινές... γάτες και τα σκυλιά, δεν έχουν, το πιο σίγουρο, ακόμα, διαμορφώσει πλήρως, αυτό που λέμε Γλώσσα. Αυτό που λέμε Ομιλία. Πόσο μάλλον Γραφή, πριν την ιερογλυφική (Αίγυπτο), σφηνοειδή (Μεσοποταμία), Γραμμική Α' και Β' στον Ελλαδικό χώρο, από την Β' έχουμε και το σημερινό Ελληνικό αλφάβητο, δύο για την ακρίβεια, το Ελληνικό και το Ευβοϊκό (νήσος Εύβοια), απ' όπου και το Λατινικό. Το λατινικό αλφάβητο είναι σχεδόν αυτούσιο με το Ευβοϊκό.
Τα περί ψυχανώμαλης σανσκριτικής ή ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως, προσωπικά τα έχω πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων εδώ και χρόνια, δεν θα μπω στον κόπο εδώ, να εξηγήσω και πάλι το, γιατί;
Μπορεί οι σημερινοί επιστήμονες γενετιστές να ψάχνουν ψύλλους στ' άχυρα που λέει και ο λαός μας σοφά, έτσι για να τους θυμάται και η μάνα τους που τους ξέχασε, τον λόγο όμως στην εξέλιξη του ανθρώπου έχουν όχι αυτοί, αλλά οι Ανθρωπολόγοι και η Παλαιοανθρωπολογία.
Η Παλαιοανθρωπολογία είναι καινούργια σχετικά επιστήμη σε όλον τον κόσμο και απαριθμεί ιστορία 100-150 χρόνων το πολύ.
Θεμελιωτής και αυτής της Επιστήμης είναι ο Μέγας Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης, ο οποίος πρώτος ξεχώρισε τα έμβια όντα του πλανήτου μας σε έναιμα και σε άναιμα,  δηλαδή σ' αυτά που έχουν αίμα, και σ' αυτά που δεν έχουν. Πέραν των εναίμων και αναίμων, τον λόγο έχουν οι άλλες κατηγορίες στον νόμο της εξελίξεως. Ο οποίος δεν είναι Δαρβινικός, "Είναι Αριστοτελικός, να μην αδικούμε όμως και τον Δαρβίνο, ο οποίος χιλιάδες χρόνια μετά συνέβαλε τα μέγιστα σ' αυτόν τον τομέα”! Τα εισαγωγικά δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά του μοναδικού Έλληνα ανθρωπολόγου που είχε η Ελλάδα μας τα τελευταία 70 χρόνια, του καθηγητού Αριστείδη Πουλιανού, γνωστού και ως “Άρι”.
Στον τομέα της εξελίξεως του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη γη που συμφωνούν ΟΛΟΙ οι ανθρωπολόγοι επιστήμονες, ο σημερινός άνθρωπος είναι προέκταση του γένους των πιθήκων, κάποιος από αυτούς εξελίχθηκε σε άνθρωπο, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν ακόμα και σήμερα πίθηκοι. Επειδή έγινε ένας από αυτούς “άνθρωπος”, αυτό δεν συνεπάγεται με το ζόρι, πως και οι άλλοι, όλοι, έγιναν με ένα μαγικό ραβδάκι της Κίρκης άνθρωποι. Παρέμειναν πίθηκοι. Τι πιο φυσικό;
Στη διαμάχη αυτή “πιθήκων και ανθρώπων”, τον πρώτο λόγο έχει η “Λούση” στην Κένυα της Αφρικής, η οποία όμως κατηγορηματικά δεν είναι “Χόμο Σάπιενς”, αλλά “Χόμο Ερέχθους”! Δηλαδή σκέτος πίθηκος! Να σημειωθεί όλως ιδιαιτέρως ότι η “Λούση” στην Κένυα είναι και ολόκληρη βιομηχανία τουριστική των Εγγλέζων, οι οποίοι είναι και αυτοί που την ανακάλυψαν. Την “Λούση” ακολουθεί ο “Σινάνθρωπος του Πεκίνου”, πριν ακόμα ανακαλυφθεί στα Πετράλωνα Χαλκιδικής ο “Χόμο Πετραλωνιένσις”, ο οποίος και κατά τον Άρι Πουλιανό, είναι αυτός ο πρώτος όρθιος άνθρωπος επί της γης, ο οποίος μας δίνει στην συνέχεια και τον σημερινό άνθρωπο.
Οι θέσεις αυτές του Άρι Πουλιανού τεκμηριώνονται στους, πάνω από 10 τόμους βιβλίων που μας άφησε με τον τίτλο “Ο Άνθρωπος”, και είναι αποδεκτές σχεδόν από το σύνολο των επιστημόνων του είδους, με ελαχίστους από αυτούς να διαφέρουν, σε όχι όμως σοβαρά πράγματα ουσίας. Άρα, και ο άνθρωπος εξαπλώθηκε στη γη από τα Πετράλωνα της Χαλκιδικής, και όχι από κάποια ρωσική στέπα ή Σιβηρία, που προσπαθεί να μας ανατρέψει το άρθρο με τους “Γιαμνάγια”, τις “σανσκριτικές” γραφές και την πολυδιαφημισμένη ανόητη “ινδοευρωπαϊκή” προέλευση. Η οποία καλά κρατεί στους "επιστημονικούς" κύκλους!
Αν ο “Χόμο Πετραλωνιένσις” ο οποίος κατοίκησε ή δεν κατοίκησε στη συνέχεια Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική, ανέπτυξε μία γλώσσα έστω και νηπιακή, σ' αυτό δεν βοηθήθηκε σίγουρα, από τον... κύριο “Γιαμνάγια”, γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε ελληνικές λέξεις, αυτούσιες σχεδόν, στους αρχαίους λαούς της κεντρώας και λατινικής Αμερικής, αλλά λέξεις των “Γιαμνάγια”. Είχαν όμως οι "Γιαμνάγια" λέξεις;

Η αποίκηση-μετακίνηση του “Χόμο Πετραλωνιένσις” από τα Πετράλωνα δεν έγινε ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, ούτε σε τρία χρόνια! Αλλά σε κάποιες αρκετές χιλιετίες, και ο δρόμος ήταν ανατολικός μέσω Σιβηρίας και Βεριγγείου Πορθμού, όταν αυτός ο Βερίγγειος ήταν ξηρά και όχι θάλασσα. Επομένως, αυτόν τον “Γιαμνάγια”, τον βρήκαν οι “Πετραλώνιοι”, και δεν τους βρήκε!
Ν' αφήσουμε τώρα τα πολύ παλιά, και να έρθουμε στα πιο κοντινά. Τα σημερινά σχεδόν, σε βάθος 4-5 χιλιετιών. Και όταν ο Ελλαδικός χώρος στην γεωλογική του μορφή, είναι αυτός που είναι και σήμερα.
Αντλώντας και πάλι πληροφορίες από την αθάνατη αρχαία Ελληνική Γραμματεία μας, στην “Εποχή του Χαλκού” κουμάντο σε όλη σχεδόν την Ευρώπη, ανατολή δύση, βορρά νότο, κάνουν οι Μυκηναίοι. Οι οποίοι πριν, κατέστρεψαν κατακτητές και τον Μινωικό πολιτισμό τον λεγόμενο και Κρητικό.

Στον μακρινό Βορρά της Ευρώπης έχουμε δύο μεγαλιθικά έργα με την σφραγίδα των Μυκηναίων. Το Στόουνχετζ το ένα στην Αγγλία, όσο και αν τραβούν τα βυζιά τους οι Εγγλέζοι, μη θέλοντας να το παραδεχθούν, και ένα άλλο στην νότια Σουηδία, περιοχή Σκώνε, απέναντι από την Κοπεγχάγη, Κάτω Σουηδία, ιστορικά η πρώτη Σουηδία με τοπική διάλεκτο τα Σκώνσκα, τα γνήσια σουηδικά, έξω από την πόλη Λουντ κοντά στο Μάλμε. Ένας καθαρά μυκηναϊκός τάφος τεράστιος, με έναν άλλον λίγο μικρότερο. Τους τάφους αυτούς έχω επισκεφθεί το 1972, και το είπα αμέσως σε έναν φίλο μου που πήγαμε μαζί Σουηδό, με ποδήλατα από το Μάλμε, όταν τους αντικρίσαμε: “Αυτοί οι τάφοι είναι Μυκηναϊκοί”. Στα φυλλάδια εκείνης της εποχής οι Σουηδοί τους σημείωσαν “παράξενους”, το πως βρέθηκαν εκεί και ποιος τους έχτισε! Διαβάστε λίγο Πυθέα Μασσαλιώτη, και θα καταλάβετε κάτι παραπάνω. Να ξαναπάμε όμως πάλι στους “Γιαμνάγια” που ανακάλυψαν οι σημερινοί σοφοί “επιστήμονες”, και μάλιστα γενετιστές.
Όπως είπα και λίγο παραπάνω, τον λόγο για την εξέλιξη, πορεία του ανθρώπου επί της γης  δεν έχουν αυτοί, αλλά οι Ανθρωπολόγοι και η Παλαιοανθρωπολογία!

ΕΚΛΙΠΌΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΆΤΟΥ, ΧΟΡΕΎΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΊΚΙΑ
Ανθρωπολόγο επιστήμονα στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ, ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πριν το “'50”, ούτε και σήμερα. Στον τομέα αυτόν είχαμε κάτι γεωλόγους και καθηγητές πανεπιστημίων, οι οποίοι παρίσταναν τους “ανθρωπολόγους”. Οι ανθρωπολόγοι συνήθως προέρχονται από μία άλλη επιστήμη, αυτή της βιολογίας. Ένας βιολόγος εύκολα μπορεί να μεταλαμπαδευτεί στην ανθρωπολογία, ενώ ένας γεωλόγος, εφόσον δεν λάβει συγκεκριμένες σπουδές, με τίποτα!
Ο πρώτος ανθρωπολόγος που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, ήταν ένας αντάρτης με τα ούλα του, του κομμουνιστο-συμμοριτοπολέμου “47-49” εκ Σοβιετίας, πρώην Σοβιετία, ονόματι Αριστείδης Πουλιανός.
Συνοπτικά το βιογραφικό του, ο Πουλιανός τελείωσε γυμνάσιο στην Αθήνα, και μετά έφυγε για σπουδές στην Αμερική (ΗΠΑ), όπου ήταν εγκατεστημένος εκεί ο πατέρας με τη μάνα του. Εκεί σπούδασε βιολόγος, αλλά τρέλα νεανική το “47-49” επέστρεψε στην Ελλάδα για να γίνει αντάρτης των Ελληνικών βουνών με το Κουκουέ, που του έταξε λαγούς με πετραχήλια, αλλά τον κατέληξε άθλιο πρόσφυγα στην... Τασκένδη από την οποία πέρασε πολλά χρόνια μέχρι να μετακομίσει, μετ' εγκατασταθεί στη Μόσχα. Εκεί έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ανθρωπολογία παλαιοανθρωπολογία, πλάι στον διάσημο ανθρωπολόγο της εποχής εκείνης, όχι μόνο στην Ρωσία αλλά και σε όλο τον κόσμο, Ντέμπετς. Σε σκληρή εποχή “κόκκινου παραπετάσματος”, ο Ντέμπετς τον έστειλε αποστολή στην νότια Βουλγαρία να κάνει ανθρωπολογικές μετρήσεις στους Έλληνες Σαρακατσάνους εκεί που ζούσαν επί αιώνες πριν

Ο Πουλιανός γυρνώντας στη Μόσχα μουδιασμένος δεν ήξερε πως να αποκαλύψει στον Ντέμπετς τα αποτελέσματα της έρευνάς του, γιατί το Κουκουσέ καραδοκούσε δαμόκλεια σπάθη πάνω από το κεφάλι και τον δυο. Όταν επιτέλους, πιεζόμενος και από τον καθηγητή του έδωσε τα αποτελέσματα, είπε στον Ντέμπετς βιαστικά, “Αυτοί οι Σαρακατσάνοι της Βουλγαρίας, είναι οι γνησιότεροι Έλληνες της Βαλκανικής”.
Ο Ντέμπετς δεν είπε τίποτα στον φοιτητή του, πήρε τα αποτελέσματα των μετρήσεών του, και με ένα ταξίδι αστραπή δικό του στην Βουλγαρία (η Βουλγαρία τότε ήταν κανονικότατο προτεκτοράτο των Ρώσων), γύρισε στη Μόσχα στην οποία με σταλινικό καθεστώς, δημοσίευσε τα αποτελέσματα αυτά σε εγκυρότατο επιστημονικό περιοδικό της Ρωσίας τότε, περί των ανθρωπολογικών ερευνών και πραγμάτων

Αργότερα ο Πουλιανός δεν θα ξεχάσει τον καθηγητή του, και μία αίθουσα του Σπηλαίου των Πετραλώνων στη Χαλκιδική, στο οποίο για πάνω από 50 χρόνια θα αξιοποιήσει, θα κάνει ανασκαφές, και θα εκτοξεύσει την φήμη του, “Σπήλαιο Πετραλώνων” στα πέρατα της οικουμένης, συγκεντρώνοντας και τα “βλέμματα” ολόκληρης της “Ανθρωπολογίας” της γης “η οποία πάει κι έρχεται” σ' αυτό, θα την ονομάσει "Αίθουσα Ντέμπετς"

Το Σπήλαιο λειτουργεί επιστημονικά, ανθρωπολογικά, τουριστικά για την χώρα μας και την Χαλκιδική μας, με τιμονιέρη τον ίδιο τον Πουλιανό πάντα, ο οποίος βάζει και τεράστια χρηματικά ποσά, εκποίηση της πατρικής του περιουσίας στην Αμερική από την τσέπη του, να το αξιοποιήσει. Το Σπήλαιο καθόλη την 50ετή διάρκεια και άνω του Πουλιανού, λειτουργεί κατ' εξαίρεσιν των άλλων αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδος, με ωράριο Ανατολής-Δύσεως της ημέρας, 365 μέρες τον χρόνο! Ωράριο Βρετανικού  Μουσείου. Αυτό όπως είναι φυσικό, δεν αρέσει καθόλου στην καθεστηκυία τάξη των οκνηροτάτων αρχαιολόγων, οι οποίοι θεωρώντας τους αρχαιολογικούς μας χώρους και ιδιοκτησία τους, θέλουν να τους κλείνουν με ωράριο δημοσίου υπαλλήλου!
Ο “Χόμο Πετραλωνιένσις” καθιερώνεται σε όλα τα επιστημονικά περιοδικά του κόσμου, και δη της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Κίνας, χώρες οι οποίες είναι και πρωτοπόρες σχεδόν, σ' αυτό το είδος της επιστήμης.
Όλο αυτό το νταλαβέρι όμως, δεν αρέσει και πάλι στους καταχθονίους Εγγλέζους που τους χαλούσε όλως διόλου το “γλυκό” με την “Λούση” στην Κένυα της Αφρικής, γι' αυτό και άρχισε ο μεγάλος πόλεμος. Και άρχισε φυσικά, από που; Εκ των έσω όπως πάντα.
Πρώτα επιστρατεύτηκαν κάτι “καθηγήταροι” του “ΑΠΘ”, οι οποίοι και έκλεψαν αθλίω τω τρόπω το κρανίο του Αρχανθρώπου από τα Πετράλωνα στο μουσείο στο οποίο εκθέτονταν. Το εξαφάνισαν εντελώς! Σήμερα είναι σαν να μην υπάρχει αυτό το κρανίο, φυλάσσεται, λεν, σε κάποιες αποθήκες του ΑΠΘ, αλλά έχει να το δει ανθρώπινο μάτι κάποιες πολλές δεκαετίες!
Ακολούθησαν οι προδότες! Επί κραταιού Πασόκ και παντοδυναμίας του ξυγγατοβουζαράτου ΥΠΠΟ Ευάγγελου Βενιζέλου, “ανακαλύπτεται” πρώτη φορά ότι το Σπήλαιο Πετραλώνων με όλα τα παρελκόμενά του ΔΕΝ ανήκει στο ΥΠΟ!  Ψευδώς, βεβαίως, γιατί το Σπήλαιο ανήκει στο ΥΠΟ όπως όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, στους οποίους ο ίδιος ο Πουλιανός προσπάθησε να το εντάξει, όταν μία εποχή αυτοί οι χώροι, οι παλαιοντολογικοί, δεν ήταν χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί! Και ξεκινάει ένας ανελέητος αγώνας πολιτικός καθαρά, να εκδιωχθεί ο Πουλιανός από το Σπήλαιο (ο Πουλιανός που στο χώρο του Σπηλαίου έχει αφιερώσει όχι μόνον την δική του ζωή, αλλά και την οικογενειακή, κάνει ανασκαφές από το 1960 περίπου), το Σπήλαιο να περιέλθει στο ΥΠΟ, στο οποίο όμως, ήδη ανήκει! 

Τρέλα; Γιατί, όχι; Ξέρετε εσείς καμιά κρατική υπηρεσία στην Ελλάδα που να μην ανήκει στην τρέλα, ή να μην είναι σκέτο τρελοκομείο;
Δικαστήρια επί δικαστηρίων του Βενιζέλου χάνονται, ο Πουλιανός παραμένει στο Σπήλαιο, η “Πολιτεία”, η Ελληνική Πολιτεία, δυστυχώς, σ' αυτό το ανελέητο κυνηγητό, αρωγό και συμπαραστάτη, υπηρέτες του θαύματος έχει και κάποια μορμολύκεια, ζόμπι βρωμερά της Τ.Α. της Χαλκιδικής Α' και Β' βαθμού, όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συγκεντρώνονται μία γροθιά, μηδέ εξαιρουμένου και του Κουκουέ, “Να φύγει ο Πουλιανός από το Σπήλαιο, το Σπήλαιο να υπαχθεί στο ΥΠΟ”, στο οποίο όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, ήδη ανήκει!
Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο ανασκαφέας καθηγητής και ερευνητής ανθρωπολόγος Αριστείδης Πουλιανός, εργάζεται στο Σπήλαιο με “πραιτοριανούς” εγκαθέτους της Πολιτείας (η οποία τρώει τις σάρκες της), και του γίνεται εν ολίγοις, πραγματικά, ο βίος αβίωτος! Σε έναν άνθρωπο ο οποίος πλησιάζει πλέον τα 90! Και την διαδοχή στο Σπήλαιο, αναλαμβάνει ο επίσης μοναδικός ανθρωπολόγος εν Ελλάδι υιός του, Νικόλαος Πουλιανός. Ο οποίος όμως, είναι και υπάλληλος του ΥΠΟ στην Αθήνα. Αμείβεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Την όλη ευθύνη, αρχαιολογική για το Σπήλαιο έχει η 16η ΕΚΑΘ. Της οποίας Εφορίας και εδώ οι άνθρωποι έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, δηλώνουν πλήρη άγνοια, τόσο με το αντικείμενο των ανασκαφών, όσο και με την επιστήμη.
Γιατί είπαμε παραπάνω “ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ, ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ”; Μα, γιατί, αν ζούσε σήμερα ο Άρις Πουλιανός, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 97 ετών πλήρης ημερών, ο γιος του Νικόλαος, Νίκος, τον οποίο χάσαμε επίσης πρόσφατα πριν από λίγους μήνες σε ηλικία ούτε 65 ετών, δεν θα έμεναν αναπάντητες οι ανοησίες των “Γιαμνάγια”, ούτε και τα όσα άλλα συμφώνησαν και οι Έλληνες "επιστήμονες" επί του θέματος, τα ονοματάκια τους εδώ όπως καταγράφονται στο άρθρο των “Γιαμνάγια”, για την ιστορία:
Ιωσήφ Λαζαρίδης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, στις μελέτες συμμετείχαν επίσης οι Έλληνες ερευνητές (πιθανότατα του βρωμερού, σφηκοφωλιά ιοβόλων ερπετών για τα "Ελληνικά" ΕΛΙΑΜΕΠ, όλοι;), Αναγνώστης Αγγελαράκης, Ανδρέας Μπερτσάτος, Μαρία-Ελένη Χοβαλοπούλου, Στέλλα Χρυσουλάκη, Παναγιώτης Καρκάνας, Ιωάννης Λυριτζής, Νίκος Παπαδημητρίου, Νίκη Παπακωνσταντίνου, Αναστασία Παπαθανασίου, Αθανάσιος Σιδέρης και Σεβαστή Τριανταφύλλου. Οι  πληροφορίες όλες, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υ.Γ.: Σήμερα, 

το Σπήλαιο Πετραλώνων Χαλκιδικής, ένας τόπος χαρτογραφημένος και σημειωμένος απείρου γεωγραφικού κάλλους-ενδιαφέροντος, αρχαιολογικού-ιστορικού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το οποίο η Ελληνική Πολιτεία, το ΥΠΟ "κατέσχεσε για... λογαριασμό του", βάζοντας "πλάτη" και όλη η βρωμερή, σάρα και μάρα της Τ.Α. Χαλκιδικής Α' και Β΄ βαθμού, εδώ και 5 χρόνια παραμένει ερμητικά κλειστό!  

Ουδείς έχει πρόσβαση σ' αυτό πέραν κάποιων γελοίων φυλάκων οι οποίοι υπάρχουν εκεί μπάστακες και μισθοσυντήρητοι του γνωστού γλοιώδους πολιτικού "κατεστημένου", με την ανόητη αόριστη και κάλπικη δικαιολογία ότι γίνονται εργασίες...  εξυγιάνσεως του Σπηλαίου, ένα σπήλαιο που τους παραδόθηκε τσίλικο και εν λειτουργία, το χειρότερο; ΟΥΔΕΙΣ κρατικός κερχελές ανάξιος και ανίκανος, ανεύθυνος και προδότης, μπορεί να μας διαβεβαιώσει υπεύθυνα, πότε στο διάολο θα ξανά λειτουργήσει αυτό το Σπήλαιο, πότε θα ξανά ανοίξουν οι πύλες του, και με ποιον υπεύθυνο, συνεχιστή ανθρωπολόγο των ανασκαφών; 

Θα αποσβεστούν και όλα εκείνα τα έργα της Πολιτείας που έγιναν μέσα στα Πετράλωνα για τους επισκέπτες που συνέρρεαν από παντού της γης -έσοδα τουριστικά εκατομμυρίων ευρώ- εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ή και εκατομμύρια η κατασκευή τους, από την πλάτη του Έλληνα ραγιά και φορολογουμένου, με το πρόσχημα της αναπτύξεως και της ευημερίας αυτού του τόπου.

ΠΌΤΕ; ΠΌΤΕ ΘΑ ΞΑΝΆ ΑΝΟΊΞΕΙ ΤΟ ΣΠΉΛΑΙΟ;