Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Η «ΥΒΡΙΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΩΣ ΑΓΩΝΙΣΘΕΝΤΕΣ 1946 -49

Άρθρο του Αντιναυάρχου Γεωργίου Μπάκου, που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη ΕΣΤΙΑ στις  15/12/2019, με το οποίο συντασσόμεθα κι εμείς, ΠΛΗΡΩΣ!
Ο Αντιναύαρχος Μπάκος σήμερα πολιτικά συμπαρατάχθηκε με τον αγώνα της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ".
Νομίζω ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, η οποία πλέον πρέπει αποτελεί και "αισχρή μειοψηφία" στο κόμμα, θα πρέπει να σκεφθεί πολύ σοβαρά πως θα πολιτευθεί στην επόμενη προεκλογική περίοδο, μιας και η ΝΔ, αυτός ο Δούρειος Ίππος της νεοαριστερίλας και των κομμουνιστών, την έχει ολοκληρωτικά καρπωθεί! Κατεδαφίσει!


Και το γιουσουφάκι ο "δεδομένος", αλλά και δεδομένος φιλελεύθερος-δωσίλογος από γεννησιμιού του, οικογενειακό το δράμα, νόμισε πως θα τους κοιμίσει (τους Δεξιούς), με φρούδες επαγγελίες, σαχλά ευφυολογήματα, παιδικές ατάκες νηπιαγωγείου που περνιούνται για σοφίες πλατωνικές και αριστοτελικές, κοινωνική συμπεριφορά αθώας περιστεράς ("Άφετε τα παιδία ελθείν προς με" - μια χώρα δεν κυβερνάται με θρησκευτικές αγιαστούρες και συμπεριφορές "καλού Σαμαρείτου", ούτε ΔΙΑ-κυβερνάται, δεν υπάρχει "διακυβέρνηση", αλλά κυβέρνηση", άλλη μια άθλια λεκτική αηδία), κάνοντας τους πάντες, αδερφή του ελέους (δεν ξέρω αν είναι και πραγματική αδερφή), τα χατίρια!
Ο Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπάκος με αυτό το άρθρο του, το οποίο απευθύνεται κυρίως στους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, τους ΑΓΕΕΘΑδες, ορντινάντσες των εκάστοτε αχυρανθρώπων πολιτικών -έχουμε κι εμείς κατηγορήσει τους σημερινούς  ΑΓΕΕΘΑδες για ανοχή αθλίων πολιτικών παιχνιδιών, βγάζοντας την ουρά τους οι ίδιοι απ' έξω των γεγονότων, επικαλούμενοι πάντα αυτήν την αθλία και απαίσια πολιτική εντολή που περιμένουν να ενεργήσουν, και δεν "ενήργησαν", ΠΟΤΕ!
Αποτέλεσμα, και με την συνενοχή, συνδρομή των ΕΔ μας, η χώρα καθημερινώς να βουλιάζει, όλο και πιο βαθειά, όλο και πιο συχνά, στα διεθνή και εθνικά μας βοθρολύματα, σκατά!

Έχουμε πει κατ' επανάληψη, πως ο ΑΓΕΘΑ δεν χρειάζεται καμία εντολή για να επέμβει σε πολιτικές αθλιότητες και αχρειότητες, αρκεί να θυμηθεί:

Πρώτον. Ότι έδωσε όρκο στην ελληνική Σημαία και το Σύνταγμα (το οποίο ο καθείς πλέον, ερμηνεύει όπως του γουστάρει και όπως του καπνίσει, παριστάνοντας και τον "καθηγητή του συνταγματικού δικαίου")

Δεύτερον. Αυτός, ο ΑΓΕΕΘΑ είναι ο διασφαλιστής της ακεραιότητος της χώρας, και όχι το κάθε πολιτικό τσογλάνι το οποίο σε διάρκεια 4ετίας, ποτέ ολόκληρης, παριστάνει τον πρωθυπουργό, και

Τρίτον. Να μην ξεχνάει ο ΑΓΕΕΘΑ, ότι ανδρώθηκε, σπούδασε, μετεκπαιδεύτηκε σε πανάκριβα ινστιτούτα πανεπιστήμια και σχολές στρατιωτικές εσωτερικού-εξωτερικού, με χρήματα του Ελληνικού κράτους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, από το υστέρημα και το αίμα του αδρά, ραγιαδίστικα, Έλληνα πατριώτη και φορολογουμένου! Πλεονέκτημα, που δεν είχαν χιλιάδες χιλιάδων Ελλήνων ελληνοπαίδων, οικογενειών φτωχών και ταλαιπωρημένων!
Αν σκεφθεί, ή σκέπτεται καθημερινώς αυτά τα τρία ο εκάστοτε ΑΓΕΕΘΑ μας, τότε είμαστε σίγουροι, πως ξέρει, και θα κάνει καλά την ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥ!     

 

*/*


Η «ΥΒΡΙΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΩΣ ΑΓΩΝΙΣΘΕΝΤΕΣ 1946 -49

Μετά την αποτυχία των κομμουνιστών για επικράτηση:
1. Το 1943-44 όπου εξοντώθηκαν όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις πλην του ΕΔΕΣ (σημαντικότερη η διάλυση του 5/42 Συντάγματος και η δολοφονία από τον Α. Βελουχιώτη του Συνταγματάρχου Δ. Ψαρρού), θανατώθηκαν με απάνθρωπο τρόπο χιλιάδες Έλληνες της υπαίθρου και των πόλεων ως «αντιδραστικοί» και έγινε προσπάθεια διάβρωσης στις Ελληνικές δυνάμεις Μέσης Ανατολής (στάση πληρωμάτων Ελληνικού Στόλου), τον Δεκέμβριο του 1944 με την γνωστή ένοπλη εξέγερση των κομμουνιστών και την σφαγή εκατοντάδων Αθηναίων πολιτών, ήρθε η ώρα του 3ου γύρου (έναρξη 31 Μαρτίου 1946 - ένοπλοι συμμορίτες επιτέθηκαν στον σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου Πιερίας και δολοφόνησαν την φρουρά), και η εφαρμογή του σχεδίου «ΛΙΜΝΕΣ» (απόφαση 3ης ολομέλειας ΚΚΕ) που αφορούσε δημιουργία αρχικά ανεξάρτητου κράτους και στη συνέχεια ακρωτηριασμό της Μακεδονίας -Θράκης από την υπόλοιπη Ελλάδα (απόφαση 5ης ολομέλειας ΚΚΕ).

2. Το 1946 η Ελληνική Κυβέρνηση προσφεύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, του ΟΗΕ. Ο Πρωθυπουργός Κ. Τσαλδάρης την 10.12.1946 σε ομιλία του στην ολομέλεια του ΟΗΕ, αναφέρθηκε εκτενώς σε μια σειρά από μεθοριακά επεισόδια που τεκμηρίωναν ενέργειες που συνιστούσαν παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας και απειλούσαν τη διεθνή ειρήνη.
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Διαπιστούται βάσει σειράς αδιάσειστων αποδεικτικών στοιχείων, ότι έχει δημιουργηθεί καθ ́όλον το μήκος των Βορείων συνόρων μας, με την παρεχόμενη έξωθεν ενίσχυσιν προς τας αναρχικάς συμμορίας, ανησυχητική κατάστασις εγκυμονούσα κινδύνους δια την ειρήνην».
Αποτέλεσμα της Ελληνικής προσφυγής ήταν η σύσταση Διεθνούς Ερευνητικής Επιτροπής του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία στην από 23-5-1947 έκθεσή της, αναφέρει:
«Επί τη βάσει των γεγονότων, τα οποία η επιτροπή διεπίστωσεν η ιδία, αποτελεί συμπέρασμα ότι η Νοτιοσλαβία και εις μικρότερον βαθμόν η Αλβανία και η Βουλγαρία υποστηρίζουν τον συμμοριακόν πόλεμον (BANDITS WARFARE) εν Ελλάδι.
Οι Βόρειοι γείτονες της Ελλάδος, προσπαθούν να δημιουργήσουν και υποδαυλίσουν  αυτονομιστικήν κίνησην εν Μακεδονία με αποτέλεσμα την τελική απόσπασιν της Μακεδονίας από την Ελλάδα».
Στις ίδιες διαπιστώσεις κατέληξε και η «Ειδική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαλκάνια» (UNSCOB), η οποία συγκροτήθηκε με την από 21.10.1947 απόφαση της Γενικής συνελεύσεως του ΟΗΕ. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο ψήφισμά την 26.10.1947, διαπιστώνει: «...η Αλβανία, η Βουλγαρία και η Νοτιοσλαβία παρέσχον ενίσχυσιν και βοήθειαν εις τους συμμορίτας...».
Το 1948 η Ελλάδα προσφεύγει εκ νέου στον ΟΗΕ με τίτλο εγγραφής:
«Απειλαί εναντίον της πολιτικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής
ακεραιότητος της Ελλάδος». Η πρόταση έγινε δεκτή από την ολομέλεια, μετά από λυσσώδεις αντιδράσεις του Σλαβικού μπλοκ, ενώ διαπιστώθηκε ενίσχυση εκ μέρους των Βορείων γειτόνων) των συμμοριτών στον αγώνα εναντίον της Ελλάδος.

3. Αποτέλεσμα των παραπάνω προσφυγών, των πορισμάτων των επιτροπών του ΟΗΕ και των ψηφισμάτων της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ήταν η αναγνώριση από το ΣΑ/ΟΗΕ του πολέμου ως επιδρομή του Σλαβισμού εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος, ο οποίος (Σλαβισμός) χρησιμοποίησε ως εσωτερική «Πέμπτη φάλαγγα», βιαίως στρατολογηθέντες καθώς και μειωμένης εθνικής συνείδησης, έναντι της διεθνιστικής/ Σλαβικής, Έλληνες. Ο ΟΗΕ σε όλες τις αποφάσεις του που αφορούσαν στον διεξαγόμενο πόλεμο 1946-49, του απέδιδε τον χαρακτηρισμό «BANDITS WARFARE», ενώ αναγνώρισε την ενίσχυση από την Νοτιοσλαβία και εις μικρότερον βαθμόν από την Αλβανία και την Βουλγαρία του συμμοριακού αγώνα εναντίον της Ελλάδος. Ουδέποτε αναγνωρίστηκαν εμπόλεμες παρατάξεις (σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο) ώστε να ισχύσει το δίκαιο των εμπολέμων (αιχμάλωτοι πολέμου κ.λπ.). Το μόνο που αναγνωρίστηκε από την διεθνή κοινότητα ήταν επίθεση συμμοριών εναντίον του Ελληνικού κράτους.

4. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις 1946-1949 με αποφάσεις των υπουργικών συμβουλίων, ανέθεσαν μέσω της πολιτικής ηγεσίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας την άμυνα της χώρας από την επιδρομή ξενοκίνητων συμμοριών. Οι αντίστοιχες διαταγές αναφερόταν σε αγώνα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της πατρίδας, ενώ σε καμία περίπτωση δεν γινόταν μνεία για εμφύλιο η ταξικό πόλεμο.
Χαρακτηριστικές είναι οι Ομιλίες / Διαταγές: 25-6-1948/ Πρωθυπουργός Θεμιστοκλής Σοφούλης (Ημερήσια Διαταγή - επίσκεψη σε Καστοριά-Κοζάνη):
«Ο σημερινός εχθρός, ενσαρκώνει όλους συγχρόνως τους κινδύνους τους οποίους επέρασεν η Ελλάς... Ο σημερινός εχθρός εργάζεται δια να κατακλυσθώμεν από την θάλασσα του Σλαβισμού, μέσα εις την οποίαν θα είναι βέβαιος ο Εθνικός πνιγμός μας.
Ο σημερινός εχθρός είναι φορεύς ενός ασφυκτικού καθεστώτος που κατ' ουδέν διαφέρει από τον φαιόν φασισμόν. Να γιατί μαχόμενοι κατά του συμμοριτισμού, μάχεσθε δι' όλα μαζί τα επιτεύγματα και τα ιδανικά της νεωτέρας ιστορίας μας. Ο εχθρός που αντιμετωπίζετε και που συντρίβετε είναι ο πλέον ύπουλος του ιστορικού μας βίου εχθρός»
2-2-1949/ Υπουργός Στρατιωτικών Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
«Δηλώ από του επισήμου αυτού βήματος της Βουλής, ότι οι μετέχοντες της Ελληνικής Κυβερνήσεως, θα συνεχίσωμεν τον αγώνα κατά του κομμουνιστοσυμμοριτισμού μέχρι της νίκης, εν ονόματι των δημοκρατικών ιδεωδών».
5-7-1949/ Γεώργιος Παπανδρέου (Ομιλία στην Βουλή):
«Τι είναι ο Αγών ο οποίος διεξάγεται; Προσπαθούν να τον ονομάσουν εμφύλιον και ταξικόν. Είναι ευτύχημα ότι αι κυβερνήσεις και οι λαοί των δημοκρατιών έχουν, πλέον, διαφωτισθή και γνωρίζουν ότι ο Αγών τον οποίον διεξάγομεν είναι εθνικός. Είναι επιδρομή εναντίον της ανεξαρτησίας του Έθνους»
8-8-1949/ Αλ.Παπάγος (Αρχιστράτηγος-Ημερήσια Διαταγή):
«Συνεπληρώθησαν τρία και πλέον χρόνια κατά τα οποία αι Εθνικαί ένοπλοι δυνάμεις αγωνίζονται τον πλέον σκληρόν και ιδιόρρυθμον αγώνα τον οποίον επέβαλε μία προδοτική Ελληνόφωνος μειοψηφία ως όργανον και εμπροσθοφυλακή του Σλαβικού ιμπεριαλισμού. Ευτυχώς το Ελληνικόν Έθνος αντελήφθη εγκαίρως τους κινδύνους και με πρωτοπόρους τας Ενόπλους Δυνάμεις αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα καταχθόνια σχέδια του ξενοδούλου κομμουνισμού...
Ο λαός μας, ο οποίος έχει βαθειά ριζωμένη την πίστην προς την Πατρίδα και την θρησκείαν, την αγάπην προς την οικογένειαν και την πραγματικήν ελευθερίαν, εδέχθη με καρτερίαν όλας τας θυσίας και όλας τας καταστροφάς και προσφέρει καθημερινώς το αίμα του για τον ιερόν αγώνα προς διάσωσιν των ιερών και οσίων της φυλής.
Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώται!
Είσθε το άνθος του λαού μας και αποτελείτε την ένοπλον δύναμιν του Έθνους μας, το οποίον οσονδήποτε σκελετωμένον και αν είναι από ένα πόλεμον που διαρκεί τώρα συνέχεια εννέα χρόνια, δεν γέρνει το κεφάλι. Είσθε πανταχού παρόντες από βουνό σε βουνό της αγαπημένης μας Πατρίδος και με αυταπάρνησιν, καρτερίαν και αυτοθυσίαν καταφέρετε αλύπητα κτυπήματα κατά του ύπουλου εχθρού. Με την βοήθειαν και συμπαράστασιν των συμμάχων μας, από του έτους 1949 είναι αμφισβήτητον, ότι περάσαμε εις τον δρόμον της Νίκης. Ο κομμουνιστοσυμμοριτισμός αισθάνεται πλέον ότι τα πόδια του δεν είναι στερεά ούτε και σ’ αυτές τις βάσεις του στο Γράμμο και στο Βίτσι, πίσω από τις οποίες έχει υποστηρικτάς και εφοδιαστάς τους προαιωνίους εχθρούς της Ελλάδος. Αγωνιά και τρέμει να αντιμετωπίση τας Ενδόξους Εθνικάς δυνάμεις.
Αι Εθνικαί μας δυνάμεις είναι ισχυραί όσον ποτέ άλλοτε. Δεν
εσταμάτησαν από τότε που απελευθέρωσαν το μαρτυρικόν Καρπενήσι. Χαρίζουν στο Έθνος συνεχείς Νίκες. Θα συνεχίσουν και τώρα παρακολουθούμεναι από τες ιερές σκιές των ηρώων νεκρών μας που έπεσαν στον ιερόν αυτόν αγώνα επιβιώσεως της
φυλής. Η Μεγαλόχαρη Παναγία μας, η οποία έκαμε το θαύμα της το 1940, θα ευδοκήση και τώρα να μεσιτεύση στο Παντοδύναμον Θεόν να ευλογήση τα τιμημένα όπλα μας και να μας χαρίσει την τελικήν Νίκην. Εμπρός λοιπόν για την συνέχισιν του αγώνος με αποφασιστικότητα για την Νίκην και ο Θεός πάντα μαζύ μας.
Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ / ΑΛ. ΠΑΠΑΓΟΣ»

Επιπρόσθετα σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της εποχής, χαρακτήριζε τις εχθροπραξίες ως «συμμοριακόν αγώνα και ξενοκίνητη εισβολή», μετά δε την λήξη του αγώνα και την αποχώρηση των συμμοριτών από την Ελλάδα, τα απονεμηθέντα στα δικαιούμενα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Αριστεία Ανδρείας ανέγραφαν «...κατά τις επιχειρήσεις εναντίον των αναρχικών συμμοριών...»

5. Το 1989 με τον Ν.1863/1989 τον οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρ. Σαρτζετάκης και οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (ΚΚΕ και ΕΑΡ), Αντ. Σαμαράς και Φ.Κουβέλης, η τότε Κυβέρνηση για λόγους καθαρά μικροκομματικής σκοπιμότητας, προβαίνει 40 χρόνια μετά την λήξη του συμμοριτοπολέμου χωρίς να έχει προκύψει κανένα απολύτως νεώτερο στοιχείο, σε μία πρωτοφανή για το διεθνές δίκαιο, αναθεώρηση της Ιστορίας, κατάργηση της ιστορικής πραγματικότητας και μονομερή/αυθαίρετη ακύρωση των νόμων/διαταγμάτων/πράξεων/αποφάσεων της Βουλής των Ελλήνων και των κυβερνήσεων 1946-1949, καθώς και των αποφάσεων του ΣΑ/ΟΗΕ. Σύμφωνα με το Ν/1863/1989:
- Η περίοδος από την αποχώρηση των Στρατευμάτων κατοχής μέχρι 31-12-1949 αναγνωρίζεται ως «περίοδος εμφυλίου πολέμου».
- Ο όρος «συμμοριτοπόλεμος» αντικαθίσταται με τον όρο «εμφύλιος πόλεμος» και όπου «συμμορίτες» με τον όρο «Δημοκρατικός Στρατός».
- Αίρονται οι οποιεσδήποτε συνέπειες από καταδίκες αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και όσων έλαβαν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο που επιβλήθηκαν από κακουργιοδικεία, εφετεία, τακτικά ή έκτακτα στρατοδικεία, ναυτοδικεία ή αεροδικεία για πράξεις που είχαν σχέση με συμμετοχή τους στον εμφύλιο πόλεμο καθώς επίσης με τα κοινωνικά τους φρονήματα και γενικότερα με την κατά διαστήματα πολίτικη ανωμαλία από την απελευθέρωση και μέχρι 24 Ιουλίου 1974, οι δε ποινές διαγράφονται από τα δελτία του ποινικού μητρώου.
- Ρυθμίζονται συνταξιοδοτικά και λοιπά οικονομικά θέματα των μελών του «Δημοκρατικού στρατού».
Στις συνοδευτικές εκθέσεις του εν λόγω νόμου, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στα προκύπτοντα για τους επαναπατρισθέντες συμμορίτες οικονομικά οφέλη, δεν γίνεται ουδεμία αναφορά σε νομικά θέματα (εσωτερικό και διεθνές δίκαιο).
6. Διακρίνει κάποιος μία προχειρότητα στην εκπόνηση ενός νόμου ο οποίος προκαλεί ασυνέχεια του Ελληνικού κράτους και ακύρωση της ιστορικής και πολιτικής περιόδου 1946-1949, ενώ επιχειρείται μονομερής ανατροπή της ιστορικής αλήθειας.
Τίθενται λοιπόν τα παρακάτω ερωτήματα:
-Ανεκλήθησαν οι αποφάσεις των Κυβερνήσεων 1946 -49 που αφορούν τις πολεμικές επιχειρήσεις της συγκεκριμένης περιόδου;
-Ανεκλήθησαν Βασιλικά διατάγματα της συγκεκριμένης περιόδου;
-Ανεκλήθησαν οι αντίστοιχες διαταγές που αναφερόταν σε αγώνα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία της πατρίδας;
-Ανεκλήθησαν διαταγές προς τον Υπουργό Στρατιωτικών και Αρχιστράτηγο των επιχειρήσεων για διεξαγωγή αντισυμμοριακού αγώνα;
-Ανεκλήθησαν οι προσφυγές της Ελλάδος στον ΟΗΕ και το ΣΑ/ΟΗΕ;
-Ανεκλήθησαν τα απονεμηθέντα Αριστεία ανδρείας τα οποία ανέγραφαν «...κατά τις επιχειρήσεις εναντίον των αναρχικών συμμοριών...»;
- Διετάχθη αφαίρεση απονεμηθέντων μεταλλίων σε Πολεμικές Σημαίες;
Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε περισσότερες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, με αποτέλεσμα ο Ν.1863/1989 να καθίσταται έωλος (άκυρος) συνταγματικά και νομικά.

7. Ο ψηφισθείς από την Βουλή των Ελλήνων Ν.1863/1989, αποτελεί «Υβριν» (κατά την αντίληψη/κοσμοθεωρία των αρχαίων Ελλήνων) της Ελληνικής πολιτείας προς:
- Τα στελέχη των Ελληνικών Ε.Δ και Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία διετάχθησαν από τις Δημοκρατικά εκλεγμένες Ελληνικές Κυβερνήσεις, «να αμυνθούν στην επιδρομή ξενοκίνητων συμμοριών, σε έναν αγώνα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία του Έθνους , εν ονόματι των δημοκρατικών ιδεωδών», και πολέμησαν την περίοδον 1946- 1949.
-Την μνήμη των ηρωικώς πεσόντων κατά τον παραπάνω αγώνα.

8. Καλούνται λοιπόν η Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας καθώς και ο Νομικός και Ακαδημαϊκός κόσμος να λάβουν θέση και να επανορθώσουν, αποκαθιστώντας την ιστορική πραγματικότητα, η οποία καταργήθηκε το 1989 για να εξυπηρετήσει τους ευτελείς σκοπούς μιας ανίερης πολιτικής συμμαχίας. Σε αντίθετη περίπτωση, το Ελληνικό κράτος πρέπει να προβεί στις απαιτούμενες νομικές ενέργειες (ορισμένες αναφέρονται στην παράγραφο 6) που αφορούν την ισχύ του Ν.1863/1989 , ακυρώνοντας όλες τις διεθνείς και εθνικές
νομικές πράξεις καθώς και αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων που αφορούν την περίοδο 1946-49, για να μπορεί να είναι αξιόπιστο τόσο στους Έλληνες πολίτες, όσο και στην Διεθνή κοινότητα.

Γεώργιος Κ. Μπάκος / Αντιναύαρχος ΠΝ (ε.α)

«Αφιερωμένο σε όσους πολέμησαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, και την ανεξαρτησία του Έθνους, σε έναν πόλεμο που η πολιτική ευτέλεια, του άλλαξε υπόσταση 40 χρόνια αργότερα».

Υ.Γ.
Παραθέτω την τελευταία συνομιλία με τον πατέρα μου Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μπάκο στο νοσοκομείο πριν αναχωρήσω για αποστολή.
Η επόμενη συνάντηση μας ήταν στην κηδεία του τον 9/1988, ένα έτος πριν την υπογραφή του νόμου 1863/1989 (Ευτυχώς, δεν είδε την απαξίωση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από το σύγχρονο Ελληνικό κράτος, με τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ απλώς να προεδρεύει, και τους Αρχηγούς να συμμετέχουν στο ΣΑΓΕ).
Ο Αντιστράτηγος Μπάκος Κωνσταντίνος απεβίωσε τον 9/88 λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από πολεμικό τραύμα με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του κάτω άκρου. Το τραύμα προκλήθηκε από ριπή αυτομάτου στην μάχη στο Λυκόμωρο Κονίτσης εναντίον των Σλαβοκομμουνιστών. Τιμήθηκε με το Αριστείο ανδρείας, το οποίο δεν αφαιρέθηκε από την συγκυβέρνηση που απαξίωσε τις Ε.Δ.
«Πολεμήσαμε για να μείνει η Ελλάδα ελεύθερη, Δημοκρατική ανάμεσα στις ελεύθερες χώρες του πλανήτη και να μην μετατραπεί σε Σοβιετική επαρχία.
Πολεμήσαμε αυτούς που επιχείρησαν τον ακρωτηριασμό της Μακεδονίας και της Θράκης από τη υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει προσανατολισμό και θα προδώσει τον διεξαχθέντα με εντολή του Ελληνικού κράτους αγώνα του 1946-49 καθώς και τους ηρωικώς πεσόντες, συμμαχώντας με τον καπετάν Γιώτη και τα φερέφωνα του Στάλιν και του Τίτο.
Εάν αυτό συμβεί, και ήξερα το 1947 τι θα γινόταν 40 χρόνια μετά, δεν ξέρω εάν θα λάβαινα μέρος σε έναν  "Εμφύλιο - ταξικό πόλεμο"! Όμως είναι και δύσκολο να πεις δεν πολεμάω για την πατρίδα. Μην το ξεχάσεις ποτέ. Ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να πάρει θέση και να υπερασπιστεί τις Ένοπλες δυνάμεις.

Πώς μπορείς όμως να εμπιστευτείς όλους εκείνους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αναγνωρίσει τους πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο; Όταν αποστρατευτείς, γράψε μερικά λόγια στην μνήμη όσων έπεσαν την εποχή εκείνη, και την ανάλγητη συμπεριφορά της σημερινής πολιτείας απέναντί τους.


*/*

Σ.σ.: Στα ανωτέρω του αντιναυάρχου εμείς να προσθέσουμε μόνον ότι η Ελλάς έχει γεμίσει από τέτοια βρωμερά και σαχλά μνημεία, "γιορτές μίσους" που καταργήθηκαν κιόλας, μ' αποτέλεσμα πλέον να εξωθούν οι γνωστοί-άγνωστοι την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, όπου κάθε οικογένεια έχει ακόμα νωπή την απώλεια κάποιου προσφιλούς προσώπου του, στα άκρα. 

Τις προάλλες ακούσαμε και για μια γιορτή "Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης -λέει- από τον Δημοκρατικό στρατό"(!)... 

Πέσαμε από τα σύννεφα... Όταν στην Θεσσαλονίκη κατέφυγε όλη η "επαρχία", για να προφυλαχθεί και να επιβιώσει από τις κομμουνιστικές θηριωδίες που ελάμβαναν μέρος την νύχτα κυρίως στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου!
Η Χαλκιδική το ξέρει πολύ καλά αυτό, έχει να θυμάται πολλές τέτοιες τραγωδίες με τον δεύτερο στην ιεραρχία κατσαπλιά αρχηγό Αλέκο Παπαγεωργίου στον Κάκαβο (όπου έπεφταν και τα μπαούλα με τις χρυσές λίρες Αγγλίας), αλλά και τα γειτονικά Κερδύλια, από τα οποία "δραπέτευσε" όλη η κομμουνιστική φάρα στην Βουλγαρία, και το πρώην "Σιδηρούν παραπέτασμα", κομμουνιστικό "παράδεισο"!